Kennel Givunja

 

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Om oss / About us

 

Kennel Givunja har et lite oppdrett av Nova Scotia Duck Tolling Retriever og drives av Maiken Henriksen.


Jeg fikk min første Toller i 2005. Tolleren er en allsidig rase som i dag blir brukt til alt fra jakt, til redningshund, ettersøkshund, agility, lydighet, spor, tjenestehund for politi, tollvesen osv. Tross rasens allsidighet er det viktig å huske at tolleren opprinnelig og i utgangspunktet er avlet frem til å være en jakthund og det bør legges vekt på det i avlsarbeidet. Jeg trener jakt/apportering med mine hunder. Rasen er lettlært og utrolig smart, men har også en sterk egenvilje. Egenviljen kan sammen med dens høye intelligens føre til at den av og til får det akkurat som den vil. 


Kort sagt så er tolleren en aktiv hund som må bruke både kroppen og hode for å være lykkelig og fungere godt i hverdagen.Avlsmål

Våre kull er nøye planlagt og vi bruker kun hunder i avlen som har de kvalitetene vi mener en toller bør ha. Uansett hvor mye man prøver å gjøre alt riktig er det ingen garanti for hvordan en valp vil utvikle seg. Drømmen er allikevel å avle friske og mentalt sterke tollere med god arbeidslyst, jaktegenskaper og et rasetypisk eksteriør.
Kennelnavnet er ikke tilfeldig valgt. Det er satt sammen av navnene til mine tre første hunder, som har betydd mye for meg og lært meg utrolig mye.

GIa koVU og roNJA- GIVUNJA


Valpene vokser opp hjemme i huset vårt. Vi legger mye vekt på sosialisering av valpene for å gi de en best mulig start på livet. Når valpene er gamle nok vil de møte mange forskjellige mennesker, barn, andre hunder, andre dyr, kjøre bil, oppleve forskjellige plasser og mye mer. Er dere interessert i valp fra oss les mer under siden "valper".


/ Kennel Givunja has a limited breeding of Nova Scotia Duck Tolling Retriever. We focusing on breeding dogs with good health, good temperament, excellent working and hunting skills and a good and healthy build body. We put a lot effort in socializing the puppies. They will grow up in our house and from 4 weeks of age be a part of our everyday life. They will meet all kind of people, dogs and other animals, new places, drive car and so on. Read more about or requirements for puppy buyers HERE. 

If you want a puppy from us you should be interesting in working with your dog.